Algemeen

Werkwijze
 

Intake

Een intake bestaat uit 1 of 2 gesprekken, waarin gekeken wordt naar uw klachten en/of problemen in de context van uw leefsituatie, achtergrond en persoonlijkheid. Tijdens de intake onderzoeken we welke behandelvorm het meest passend is bij uw klachten.

 

De volgende psychische aandoeningen (in DSM-V termen) worden Bij de Psycholoog behandeld: 

Angststoornissen: separatie angststoornis, specifieke fobie, sociale fobie, paniekstoornis, agorafobie, gegeneraliseerde angststoornis. 

Stemmingsstoornissen: Depressieve stoornis, dysthymie, hypomanie. 

Obsessief-compulsieve stoornissen, conversiestoornissen, eetstoornissen, slaap-waak stoornissen, aan middelen gerelateerde en verslavingsstoornissen (milde vorm). 

Ontwikkelingsstoornissen: Autisme spectrum stoornis, ADHD en ADD. 

Persoonlijkheidsstoornissen: Cluster B en C (milde vorm).  

 

De volgende DSM classificaties worden niet behandeld in onze praktijk: Ernstige persoonlijkheidsproblematiek, primaire verslavingsstoornissen en ernstige eetstoornissen (o.a. BMI<17).

 

 

Behandeling

Als we tijdens de intake tot overeenstemming komen dat vanuit de praktijk een passende behandeling geboden kan worden, zullen we samen de doelen voor de behandeling vaststellen in een behandelplan. Er zal gestart worden in de basis GGZ, waarbij specifiek gewerkt wordt aan de klacht waar u voor komt. Wanneer een intensiever en langer durend traject nodig is, kan opgeschaald worden naar de specialistische GGZ via stichting 1NP. 

 

De volgende therapievormen kunnen ingezet worden: Cognitieve Gedragstherapie, clientgerichte therapie, schemagerichte therapie, psychodynamische therapie, systeemtherapie, traumabehandeling, EMDR, hypnotherapie.

 

Gedurende de behandeling wordt gebruik gemaakt van ROM-metingen en tussentijdse evaluaties om de voortgang van de behandeling te monitoren.

Samenwerking

Als hulpverlener in de regio Nijmegen (Noord) maakt de praktijk Bij de Psycholoog deel uit van verschillende samenwerkingen en overlegstructuren, zoals met Psychologenpraktijk Kracht boven de Waal. 

GZ-Psycholoog Astrid van der Wal is aangesloten bij stichting 1NP, een landelijke organisatie voor vrijgevestigde psychologen.

Tarieven en vergoedingen

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding van psychologische hulp. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar, heeft u een geldige verwijsbrief nodig van uw huisarts en dient er sprake te zijn van een psychische stoornis die valt onder de voor vergoeding in aanmerking komende diagnoses. De behandeling wordt dan volledig vergoed door uw zorgverzekeraar na aftrek van uw eigen risico. 

Vanaf januari 2022 wordt er binnen de GGZ gewerkt met een nieuw bekostigingssysteem; het zorgprestatiemodel, waarbij de diverse onderdelen van uw behandeling (zorgprestaties) in rekening worden gebracht bij uw zorgverzekeraar. De behandelconsulten en andere zorgprestaties worden per maand gedeclareerd via infomedics.

Overzicht tarieven 2024

Klachtenprocedure

Soms gaan dingen anders dan u had verwacht en kan het voorkomen dat u ontevreden bent. Het is belangrijk om dit bespreekbaar te maken met uw behandelaar. Er kan dan samen naar een oplossing gezocht worden, eventueel ook samen met een collega. Indien u overweegt een officiele klacht in te dienen, is er de mogelijkheid u te wenden tot een klachtenfunctionaris aangesloten tot de klachten- en geschillencommissie van het NIP. 

NIP klachtenregeling

Bij de Psycholoog

 

Online of op bezoekadres: Thermionpark 3, 6663 MM Lent

Email: info@bijdepsycholoog.eu

astrid@bijdepsycholoog.eu

024-2340170

Onderdeel van psychologenpraktijk A.E. van der Wal

In samenwerking met psychologenpraktijk Kracht boven de Waal

 

 

 

Registraties

 

BIG: 09913925025

KVK: 52552144

AGB: 94068769

Kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigden

Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)

 

 

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.